ERZİNCAN / MERKEZ - Ulalar Sancak İlkokulu

Nis

Okul dışı öğrenme etkinliği kapsamında anasınıfı öğrencilerimizi ilk kez sinema ile tanıştırdık.

Nis

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'mızı okulumuzda gösteri ve oyunlarla coşkuyla kutladık.

Nis

23 Nisan Sevinci Resim Yarışması'nda İl İkincisi olan öğrencimiz Çınar Yılmaz'ı tebrik ediyoruz.

Nis

Yeşilay'ın düzenlediği "Sağlıklı Nesil, Sağlıklı Gelecek Yetenek Yarışması" şiir kategorisinde İl Birincisi olan 2/A sınıfı öğrencimiz Cansu Fidan'ı tebrik ediyoruz.

Mrt

Dilimizin Zenginlikleri Projesi Mart ayı etkinliklerinde anasınıfı öğrencilerimiz hazırladıkları Değnek Adamlarla hikayelerini anlatarak yeni kelimeler öğrenip türetmeye devam ettiler.

Mrt

Mart ayında öğrencilerimiz Dilimizin Zenginlikleri Projesi'nde Anadolu Masallarını hem anlatarak hem de canlandırarak çok daha verimli hale getirdi. Ayrıca sınıfta hazırladıkları Sözcük, Resim ve Bilgi Köşeleriyle Milli Mirasımız Anadolu Masallarını eğlenerek öğrendiler.

Mrt

Okulumuz Anasınıfı Öğretmeni Duygu BİNGÖL rehberliğinde anasınıfı öğrencilerimiz ve ailelerinin katılımı ile haftada 2 gün Bilim Günü Etkinlikleri düzenleyerek öğrencilerimizin yaparak- yaşayarak öğrenmelerini ve öğrenirken keyifle işbirliği içinde deneyleri gerçekleştirmelerini sağlıyoruz.

Mrt

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109. yıldönümü programı gerçekleştirildi.

Mrt

12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü okulumuzda tören ile gerçekleştirildi. Törende ayrıca İstiklal Marşı'nı Güzel Okuma Yarşması'nda okulumuzda dereceye giren ve ilimizde okulumuzu temsil eden öğrencilere madalyaları takdim edildi.

Mrt

1-7 Mart Deprem Haftası sebebiyle okulumuzda Deprem Tatbikatı gerçekleştirildi.

Mrt

Dilimizin Zenginlikleri Projesi Şubat Ayı Etkinlikleri kapsamında okul öncesi öğrencilerimiz çeşitli halk türküleri ve tekerlemeler öğrendi. İlgili videoların bir kısmına aşağıdaki linkleri tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Mrt

Öğrencilerimize kültürümüzün bir parçası olan Geleneksel Çocuk Oyunlarını öğretiyor ve oynatıyoruz.

Şbt

Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında öğrencilerimizin hazırladığı resim ve maketlerden oluşan Atasözleri ve Deyimler Sergisi açıldı.