ERZİNCAN / MERKEZ - Ulalar Sancak İlkokulu

Mrt

1-7 Mart Deprem Haftası sebebiyle okulumuzda Deprem Tatbikatı gerçekleştirildi.

Mrt

Dilimizin Zenginlikleri Projesi Şubat Ayı Etkinlikleri kapsamında okul öncesi öğrencilerimiz çeşitli halk türküleri ve tekerlemeler öğrendi. İlgili videoların bir kısmına aşağıdaki linkleri tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Mrt

Öğrencilerimize kültürümüzün bir parçası olan Geleneksel Çocuk Oyunlarını öğretiyor ve oynatıyoruz.

Şbt

Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında öğrencilerimizin hazırladığı resim ve maketlerden oluşan Atasözleri ve Deyimler Sergisi açıldı.

Ock

2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı 1. Dönem Karne Törenimizi gerçekleştirdik.

Ock

Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında okulumuzda  Çocuk Kitapları Yazarı Hilal GÜL ve Mama Hatun Anaokulu öğrencilerini misafir ettik. Yazarımız ve öğrencilerimiz ile birlikte Masal Okuma Etkinliği düzenledik. Etkinlik sonunda Hilal GÜL öğrencilerimize imzalı kitabından hediye ederken , biz de kendilerine ve misafir okul öğretmen ve idarecilerimize teşekkür hediyesi takdim ettik.

Ock

Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında Dede Korkut Hikayesi Yazma Yarışması Okul Birincisi 2/A Sınıfı öğrencimiz Çınar Murtaza Yılmaz'a ödülünü verdik.

Ock

2023-2024 Eğitim- Öğretim yılı 1. Dönem Faaliyet Haftasında öğrencilerimiz ile okulda film izleme, alçı boyama, pet şişseden araba yapımı gibi bir çok etkinlik düzenledik.

Ock

Okulumuz velileri için oluşturulan "Yetişkin Kütüphanesi" çocuk gelişimi ve ebeveyn bilinçlendirme üzerine kitaplardan oluşmakta ve velilerimizin düzenli aralıklarda kitapları ödünç alıp, aralarında değiştirdikleri bir uygulamadır. Bu uygulamamızla hem velilerin kişisel gelişimine katkı sağlıyor hem de velilerimiz arasında iletişim ve dayanışmayı artırıyoruz.

Ock

Öğrencilerimiz "Ormanda Bir Gün" adlı tiyatro oyununu izledi.

Ock

Öğrencilerimiz kendilerinin yaptığı marakaslarla küçük bir gösteri gerçekleştirdi.

Ara

İlimiz Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube ve Trafik Şubede görevli polisler tarafından öğrencilerimize Kişisel Güvenlik ve Trafik ile alakalı eğitim verildi.

Ara

Okulumuzun mahallesinde oturan Şehidimiz Ali Paşa GÜNDÜZLÜ'nün ailesine öğrencilerimiz ile birlikte ziyarette bulunduk.

Ara

Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında anasınıfımızda etkileşimli okunan hikaye kitaplarından çocukların bilmediği sözcükler belirlenerek hem yazılı hem görsel çalışmalar hazırlanıp Sınıf Proje Panosu oluşturuldu. Yeni öğrenilen “püskül” sözcüğünü pekiştirmek için aile katılımı etkinliği olarak çocuklar aileleri ile birlikte evde iplerden hazırladığı püskülleri sınıfa getirdi. Her çocuk için bireysel olarak resimli sözlük hazırlanarak eve gönderildi. Aileler sözlüğün diğer boş sayfalarını çocukları ile beraber okudukları hikayelerden öğrendikleri yeni sözcüklerle tamamlamaları için bilgilendirildi. Ayrıca aile katılım etkinliğinin devamı olarak veliler ile "Bir Cumartesi Günü Kütüphanede Buluşalım" etkinliği düzenlendi. 12 öğrenci ve velilerinin kütüphaneye kayıtları yapılarak etkinlik gerçekleştirildi.

Ara

Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında Aralık ayı etkinliği olarak öğrencilerimizin seçtiği eserlerin anahtar kelimelerinden afiş hazırlama ve hikaye anlatma etkinlikleri düzenlendi ve proje ile ilgili pano hazırlandı. Ayrıca okulumuzda afiş hazırlama ve hikaye anlatma yarışmasında birinci olan öğrencilerimize hediyeleri takdim edildi.